Ужасяваща находка в Стара Загора: Откриха яма с трупове

by npetrov
6 099 views

Взети са проби за лабораторен анализ

Ужасяваща находка изплува в Стара Загора.
 
Служители на инспектората при Община Стара Загора, са се натъкнали случайно на ямата за трупове след подаден сигнал от граждани за незаконно изхвърляне на отпадъци.
 
В ямата са били открити животински отпадъци като кожи от заклани овце и кости от едър добитък – телета, крави и коне.
 
Ямата се намира в близост до завод за приготвяне на фуражни смески и само на 20 м от коритото на река Сазлия в рамките на градския квартал „Индустриален“, пише „Монитор“.
 
Резултатът от предварителната проверка и изпратен на вниманието на районната прокуратура, откъдето са образували досъдебно производство по член 352 ал.1 от НК за нерегламентирано замърсяване на околната среда и създаване на опасност за живота и здравето на хората.
 
Тепърва ще се изяснява чия собственост е теренът и кой е изхвърлил отпадъците си там. Според запознати мястото е собственост на физическо лице, което се занимава с приготвянето на колбаси.
 
Директорът на ОД за безопасност на храните д-р Дамян Миков потвърди информацията. По думите му цялото пространство е било превърнато в нерегламентирано сметище, извън ямата също имало разпилени от бездомните кучета кости и останки от животни.
 
Взети са проби за лабораторен анализ, тепърва се очакват резултатите.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 55 − = 47

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.