Ужас: Спор между лекари и полицаи къде е починал арестантът – в линейката или в РПУ-то…

Фрапиращ случай на починал задържан проверяват от прокуратурата

by iva nikolova
18 404 views

Изключително фрапиращ случай от Стара Загора проверява прокуратурата. Те извършват разследване за евентуално полицейско насилие над задържан човек.

До момента е установено, че полицаи от 1-во районно в Стара Загора арестуват мъж на кръстовището на бул. Александър Батенберг и бул. Цари Симеон Велики. Той е бил пътник в колата, като тя е спряна от полицията. Свидетели , желаещи да останат анонимни твърдят, че полицаите още при задържането му упражнили безпричинно физическо насилие.

Задържаният е отведен до районното, къде малко по-късно е настъпила смъртта му.

Полицаите съобщили на близките му за смъртта късно вечерта, като подчертали, че е починал в линейката на път за болницата. Дежурният лекар и шофьорът на медицинския автомобил обаче излагат съвсем различна версия, те твърдят, че човекът е качен от РПУ-ти в линейката мъртъв.

Роднините и приятелите на починалия казват, че всички са видели на погребението, че е бил смазан от бой, а лицето му направо е било обезобразено. Те изпратили питане до областната дирекция на полицията, в което искат информация в кое районно е бил отведен и каква е причината за неговата смърт.

Единственият отговор, който са получили е, че се води разследване и проверка, която не могат да коментират.

Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 73 − = 71

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.