Учени разкриха нещо потресаващо за COVID-19

by npetrov
16 157 views

Екипът учени се е натъкнал на изненадващо разкритие
Екип учени разкриха нещо потресаващо за COVID-19.
 
„Перфектната адаптация” на COVID-19 към човешкия организъм предизвика куп въпроси за произхода на вируса у екип учени от Австралия, пише Daily Mail.  
 
Специалистите са изследвали колко добре SARS-CoV-2, който предизвиква COVID-19, заразява различни животни по света. Те са установили, че коронавирусът подозрително „идеално се адаптира“ към заразяването на хора. Това навежда на мисълта за изкуствения му произход, например, от китайска лаборатория.
 
По думите на проф. Николай Петровски от Университета Флиндърс, инфекцията се свързва много по-добре с човешки, отколкото с животински клетки. Коронавирусът се свърза с рецептора ACE2 чрез шиповиден протеин  и колкото по-здраво успява да се прикрепи, толкова по-малка е вероятността да бъде измит от организма.
 
Професорът се надявал в природата да има животно, което да е по-податливо на вируса, но изненадващо установил, че коронавирусът предпочита хората.
„Това е нов вирус, който никога не е бил в човешкото тяло, но той притежава изключително високо ниво на свързване с човешките рецептори, което е много изненадващо“, каза той.
 
Професорът отбелязва, че при него и при колегите му е възникнал въпросът за произхода на коронавируса. „За пълна случайност ли става въпрос, или SARS-CoV-2 е бил създаден?”.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 18 + = 26

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.