Убиха лекар и още двама души в болница

Вълната от насилие срещу медицинския персонал се засилва

by iva nikolova
4 815 views

Лекар и още двама души са били убити в болница.

Страшната случка се е разиграла в лечебно заведение в Мексико. За съжаление подобни инциденти там не са рядкост. Мексиканските банди са известни с подобни действия – нахлуват в болница, за да убият ранен съперник например.

В един от опасните квартали, разположен в покрайнините на мексиканската столица, е бил застрелян кубински лекар. Случката се е разиграла в предградието Екатепек, предава Асошиейтед прес.
Трагичната новина бе съобщена от прокуратурата в щата Мексико.
Медикът, чието име не се разкрива, е бил очистен в петък. Заедно с него, са били убити медицинска сестра, както и още една жена.

В последно време планът на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор за наемането на лекари от Куба, които да работят в Мексико, където изпитват сериозен недостиг на медицински персонал, среща все по-ожесточени критики. В преобладаващата част от случаите кубинските лекари започват работа в райони, в които мексиканците не желаят да работят, тъй като са изключително опасни или твърде отдалечени.

Случаят с това убийство накара мнозина да се замислят дали някои от районите на Мексико са безопасни за кубинските медици, отбелязва Асошейтед прес.
В последно време в Мексико се наблюдава и вълна от насилие срещу медицинския персонал.
Източник: nova.bg

 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 87 = 93

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.