Убиецът на Жоро Илиев лъсна в наркоафера за милиони (Още разкрития)

by npetrov
3 638 views

Полицията е по следите на килъра, който ликвидира Жоро Илиев
Килърът, който отне живота на Жоро Илиев на  25 август 2005 година, лъсна в голяма наркоафера.
Мъжът, който простреля смъртоносно в сърцето боса на ВИС, стои зад кокаиновия удар с 500-те килограма кокаин в столицата.
Наркотиците бяха спипани от спецполицията в края на януари тази година. Акцията се проведе на борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал „Слатина“. Запознати с разследването споделят пред БЛИЦ, че убиецът на Жоро Илиев е замесен в аферата с голямото количество дрога, която бе открита опакована в кашони с цитрусови плодове.
Изчисленията показват, че пазарната цена на заловения кокаин е почти 22 милиона евро на едро. При продажбата на същото количество в дилърската мрежа очакваният приход е в размер на 100 милиона лева.
Физическият килър на Жоро Илиев е контролирал доставката на бялата пратка. Това е водещата версия, по която работят криминалистите.
Според подозренията им, същото лице стои зад отвличането и убийството Методи Методиев-Мето Илиенски – друга знакова фигура във ВИС. Неговите следи се губят от 2003 година, когато той изчезна от дома си в Бояна. След това никой не го е виждал.
Криминалистите предполагат, че убиецът на Жоро Илиев от години не е в България и се прибира много рядко.
Едно е сигурно – залавянето на голямата пратка ще му донесе куп неприятности. Заради нея той ще си има проблеми не само със службите, но и с лидерите на световните наркокартели.
Кокаинът, който бе заловен на борсата за плодове и зеленчуци в столицата, е стигнал по море до Европа. След това е пътувал по суша до България. По всяка вероятност пратката е била предназначена за българския пазар, пише БЛИЦ.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 1 + 6 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.