Треска за злато: Експерт разби на пух и прах истерията за инвестиция в благородния метал

by npetrov
6 206 views

Основателна ли е истерията покрай златото и инвестицията в него?
Димитър Алексиев, който е председател на Съюза на златарите, разкри истината за златото. Той коментира и истерията за инвестиция в метала по време на криза. Според него, презапасяването със злато, е лишено от смисъл, освен ако не предстои война или се задава бедствие.
Алексиев е категоричен, че покачването на цената на златото по време на пандемията е било спекулация. Той подчерта, цитиран от БГНЕС, че цената на търсения метал не може да се повиши, особено при свръх добив, пише БЛИЦ.
Димитър Алексиев заяви, че златото е барометър за просперитета на обществото. Той е един от показателите за благосъстояние, както покупката на лек автомобил.
Той съветва да не се предоверяваме на мнението на различните анализатори и най-вече на твърдението, че инвестицията в злато е най-сигурна.
Експертът подчерта, че в банките се наблюдава нелоялна конкуренция и това се отнася и за заложните къщи.
Димитър Алексиев, който е собственик на златарско ателие в столицата, споделя, че бизнесът му също е бил засегнат от пандемията.
„Магазините ни бяха затворени два месеца. Хората бяха наплашени, както и ние“, споделя той.
Алексиев сподели още, че след отпадането на мерките златарското му ателие вече функционира, но клиентите са значително по-малко.
Той добави, че българските производители са наистина малко и повечето магазини препродават купено злато.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 13 + = 22

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.