Трагедия във Франция! Деца се борят за живота си, стъпкани от коне (Подробности)

by Lisa Stoilova
7 276 views

Жестока трагедия разтърси Франция, узна Crimes.

Три деца се борят за живота си, след като бяха стъпкани от понита в северозападната част на страната. Трагедията се е разиграла по време на летен лагер, в който са участвали пострадалите деца.

Други 12 малчугана също са ранени, но няма опасност за живота им, съобщават местните власти. Сблъсъкът се е случил в конна база близо до Витр в департамента Ил е Вилен, където във вторник вечерта децата са били придружавани от възрастни за разходка.

„По пътя едно от понитата, вероятно водещото, се обърна по неизвестна причина, а останалите го последваха“, заявиха от прокуратурата в регионалната столица Рен. „Животните се втурнаха в галоп и повалиха всички на земята“.

Много от пострадалите на възраст от 7 до 11 години са били ритани в лицето, като копитата са причинили „ударна травма“ и „счупени лицеви кости“, заяви на пресконференция пред репортери водещият лекар от спешна помощ Луи Сула от болницата в Рен.

На двама работници от клуба на понитата е оказана медицинска помощ за шок, а три деца са откарани в болница с хеликоптер в критично състояние. Едно от тях остава под обща упойка в интензивното отделение, но животът им вече не е в опасност, обясни Сула.

Полицията е започнала разследване.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 30 − 26 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.