СЗО проговори за…

by npetrov
4 280 views

 
Изглежда не ни очаква нищо добро
От Световната здравна организация (СЗО) проговориха за задаващи се сериозни проблеми след края на пандемията.
 
„След края на пандемията на коронавирус човечеството ще се изправи пред по-сериозни предизвикателства от преди. Те ще са свързани с бедността, глада, неравенството, болестите и изменението на климата“. Това разкритие бе направено от Тедрос Гебрейесус, който е генерален директор на СЗО.
 
По време на реч на 10-та Глобална конференция за превенция на здравето в Женева, Гебрейесус отпрани призив към правителствата да „насърчат икономическия растеж, основан на здравето и благосъстоянието на хората и планетата“.
 
Гебрейесус подчерта, че „пандемията показа, че ако здравето е застрашено, значи всички са изложени на риск“. „В този ред на мисли е нужна „фундаментална промяна“ във възприятието за стойността на здравето. Икономическият растеж, основан на здравето и благосъстоянието на хората и планетата, трябва да бъде „насърчен““, категоричен е той.
 
Шефът на СЗО вярва, че държавите трябва да си поставят за цел всеки един човек са има достъп до здравни услуги. Към днешна дата това човешко право се е превърнало в крайъгълен камък за икономическата, социалната и политическа стабилност на страните, заключи той, пише nova.bg.
 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 4 = 1

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.