СЗО отбелязва спад на случаите на коронавирус в световен мащаб

by npetrov
5 457 views

 
Намалял е и броят на жертвите
От Световната здравна организация (СЗО) съобщиха страхотна новина.
 
От там посочват, че броят на новите случаи на коронавирус по света е спаднал с 16% за последната седмица.
 
От Световната здравна организация (СЗО) изчисляват също така и че броят на жертвите на вируса в световен мащаб е намалял с 10% за седмица.
 
Спад на заразените има почти навсякъде с изключение на Източното Средиземноморие, където има увеличение със 7%.
Според здравните експерти това показва, че простите здравни мерки действат, въпреки наличието на нови варианти на вируса.
 
Последните данни сочат, че британският вариант вече е засечен в 94 страни, южноафриканският – в 46 страни, а бразилският – в 21.
 
Междувременно организацията алармира, че шест държави в Африка, трябва да бъдат нащрек за евентуално разпространение на ебола. Това се случва, след като в края на миналата седмица огнища на болестта бяха регистрирани в Гвинея и ДР Конго. Това предаде Ройтерс, като са позова на говорител на организацията.
 
Припомняме, че Гвинея съобщи за огтище на заразата в неделя за първи път от епидемията през 2013-2016 г. ДР Конго пък съобщи за появата на болестта седмица по-рано.
„Предупредихме няколко околни държави, включително Сиера Леоне и Либерия, за евентуалното завръщане на болестта и те се отнесоха много отговорно“. Това заяви Маргарет Харис от СЗО на брифинг в Женева.По думите й здравните власти са идентифицирали около 300 случая на ебола в Конго и поне 109 в Гвинея. Експерти са започнали да проучват пробите, за да установят произхода на новите огнища, допълни тя.„Не сме сигурни дали става дума за човешки или животински източник на заразата“, отбелязва Харис.
 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 3 = 2

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.