Стряма заля и АМ „Тракия“! Обявиха бедствено положение в…

Хората твърдят, че бедствието е причинено от придошлата вода на реката

by iva nikolova
7 597 views

Река Стряма скъса дига и преля, заливайки и АМ „Тракия“. Реката е излязла от коритото си край пловдивското село Трилистник. Водата е нахлула дори във високите части на селото.

По-рано днес държавният глава Румен Радев обеща помощ по въздух за Трилистник и останалите наводнени села по поречието на Стряма.
Според него на този етап най-важното е да се установи дали има бедстващи хора. Именно поради тази причина се очаква хеликоптер да облети района.

Още в ранните сутрешни часове десетки хора от селото бяха евакуирани. Те обаче не са наясно какво се случва с имуществото им, нито пък какво да очакват като поражения, когато се върнат обратно в домовете си. Смятат, че бедствието е причинено от придошлата вода на реката.

През цялата нощ кметът на Трилистник, заедно с доброволци и полиция са наблюдавали реката. Точно се успокоили призори, че нивото на реката започва да спада и се оказало, че скъсана дига в участъка на Стряма до с. Калековец е причинила невиждан разлив, застигнал Трилистник.

По БНТ кметът Мирчо Петров заяви, че опитите му да привлече специалисти от Басейнова дирекция са останали без успех.
Евакуационните и аварийни дейности продължават и към момента, за щастие няма жертви и пострадали хора.

Междувременно стана ясно, че е обявено бедствено положение в община Калояново.
Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 45 = 47

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.