Страшна мълва се носи из поставеното под карантина село Ясеновец

by npetrov
5 243 views

В болницата в Разград продължават да се правят тестове на контактни на заразените
Страшна мълва се понесе из село Ясеновец, което е под карантина.
 
По непотвърдена информация, заразата в поставеното под карантина село Ясеновец, е тръгнала от млад мъж, завърнал се от Германия.
 
Той е изкарал задължителната 14-дневна карантина, но е предал заразата на бебето си. От там са се заразили и близките му.
„Те са в три къщи ограничени, тези, заболелите, но движението в селото, търговските обекти, барчетата работят. Не се спазват противоепидемичните мерки, което ни интервинира наистина да предприемем тази крайна стъпка“. Това коментира зам. областният управител на Разград – Евгени Драганов.
 
 Вчера в Ясеновец е направена пълна дезинфекция. От днес на всички входове и изходи на селото, включително и на черните пътища, са поставени КПП-та. Целта е да се ограничи разпространението на заразата, съобщава БНТ.
 
„В селото има наши мобилни екипи, които следят за невъзможността хората да се струпват на едно място. Задължително трябва да се носят маски, както за открити, така и на закрити обществени места. Отделно хората, които са сложени под карантина, ще бъдат проверявани периодично“. Това съобщи началникът на „Охранителна полиция“ в ОД на МВР-Разград комисар Божидар Божков.
 
Да излизат или влизат в селото се пропускат само хора, които отиват на работа или поради уважителни причини, както и транзитно преминаващи. В болницата в Разград продължават да се правят тестове на контактни на заразените. Под задължителна домашна карантина за 14 дни в момента в областта са 775 души, завърнали се от чужбина.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 41 + = 48

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.