Страшен екшън в Пловдив

by npetrov
5 350 views

Единият от задържаните е стар познайник на полицията
Страшен екшън се е разиграл в Пловдив.
 
Малко след 23 часа снощи в Трето РУ-Пловдив е получен сигнал, че по крайречния булевард на река Марица се чупят стъклата на автомобили, за да бъде извършена кражба от тях.
 
На място били изпратени два полицейски патрула, които установили в момент на кражба двама мъже. Униформените задържали 16-годишен младеж в момент на разбиване на странични стъкла на паркирана кола. Неговият съучастник – 26-годишен мъж, се опитал да избяга. Последвала гонка.
 
За да предотврати ареста си, мъжът скочил в река Марица, за да я преплува. Попаднал в дълбока част от нея и започнал да се дави. Намесата на униформените предотвратила фаталния изход. Младият мъж бил изваден от коритото на реката и отведен в полицейски арест.
 
От извършения оглед на автомобилите е установено, че са разбили странични стъкла на 4 превозни средства с марките- Киа, Фолксваген Шаран, Ауди и Рено. Акумулаторите на автомобилите били с демонтирани клеми, подготвени за сваляне. 
 
Задържаният мъж е от старозагорското село Гълъбово и е стар познайник на полицията. Справка в масивите на МВР показва, че има 10 криминалистични регистрации за извършени кражби.
16-годишното момче е от Пловдив, но към момента няма други криминални прояви.
 
Криминалисти от районното управление продължават своята работа по документиране на престъплението в хода на започнатото досъдебно производство.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 4 = 14

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.