Спипаха пиян шофьор от полицията!

by npetrov
3 531 views

Полицай с алкохол в кръвта е карал кола!
Разследват пътен инцидент с участието на полицай в Троян. Случаят е от тази сутрин в Троян. Служителят на „Икономическа полиция” Цветелин Пейковски е отказал да даде проба за алкохол. Полицаят е заснет във видимо нетрезво състояние от потърпевшия в инцидента – 41-годишният Мартин Цветанов.
„Той се удари в предната ми гума и не спря. Качи се в едни храсти. Уплаших се. Лъхаше ми на алкохол”, разказа Цветанов, цитиран от Нова телевизия.
Въпреки че полицаят не е искал да се търси съдействие от 112, потърпевшият се обажда. Мартин Цветанов дава отрицателна проба за алкохол с дрегер, докато служителя на МВР – отказва тестване.
Пейковски е отведен в полицията, за да даде проба на анализатор, тъй като е отказал кръвна проба. От началото на инцидента е минал повече от час, според свидетеля. Цветелин Пейковски заяви, че е станал жертва на обстоятелствата. „Обърнете се към пресцентъра на МВР. Джипът е долу, огледайте го. За мен това беше някаква инсценировка”, каза той.
Полицаят отказа да коментира защо е отказал алкохолна проба, а от пресцентъра на МВР в Ловеч излязоха с писмена позиция, в която се казва, че на Пейковски е съставен акт, взета му е книжката издаден му е талон за медицинско изследване и направено предложение до министъра за започване на дисциплинарно производство.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 6 + 1 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.