Спецакция на МВР в Казанлък: ГДБОП проверява наред, има арестувани

Акцията бе посетена и от министъра на вътрешните работи

by iva nikolova
24 610 views

В Казанлък от сутринта се провежда спецакция на полицията и ГДБОП, градът осъмна с блокирани входове и масови проверки. Министър Демерджиев даде импровизирана пресконференция и съобщи, че времето на беззаконието е свършило.

Той съобщи, че тази акция е превантивна и целта е да се види, че няма хора над закона. Вътрешният министър изрази уверение, че това няма да продължи и предупреди тези, които се чувстват над закона да очакват полицията.

Също така акцентът на акцията не е да има масово арестувани лица, а по-скоро да има превантивен ефект и ще се провеждат докато престъпните групи не преустановят дейността си.

Извършени са проверки на автомобили, лица, търговски обекти, както места за нощуване и настаняване. Има издадени множество актове и фишове за различни нарушения по ЗДВП.

Провеждат се и активни мероприятия срещу наркоразпространението в района и има информация за задържани две жени. От вътрешното министерство потвърдиха, че се проверяват и частни адреси, като предстои да се даде по-подробна информация.

На доста места в града са забелязани екипи на едно от най-елитните подразделения на МВР, а именно СОБТ или известни като баретите.

Според запознати акцията е и в следствие на стрелбата в ресторант в Прохода на Републиката, където бе ранен собственикът му.

Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 7 + = 15

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.