Спецакция на Гранична полиция: Арестуваха цяла смяна на летището в София

Гранична полиция проведе спецакция, при която задържаха цялата действаща смяна товарачи

by iva nikolova
13 375 views

Товарачите на летище София от нощната смяна са приключили работата със зрелищни арести от страна на Гранична полиция. Ченгетата са издебнали точно момент, в който летищните служители са се „облажили“.

Въпреки, че заплатите им никак не са малки, те са взимали около 3 000 лева заплата, някои от тях не пропускали възможността да претарашат багажа на пътуващите и така се сдобивали с всякакви стоки, като якета, маркови очила, парфюми, ръчни часовници, сувенири, а дори и бижута.

По информация осведомен източник, групата е в полезрението на полицията от няколко месеца. Той твърди, че товарачите всеки ден са се сдобивали с вещи поне за една хилядарка, като после са отчитали проценти на техните началници в престъпното начинание. Предполага се, че да се започне работа в летището и то дори за товарач, човек трябва да „сподели“ немалката сума от 30 000 лева. Също така са необходими и връзки и протекции, които да гарантират, че новият кадър е надежден човек.

Всеки момент се очаква да бъде задържан и боса на бандата, който е известен с прякора си Пешкин.

Анонимният източник дори смята, че цялата тази „работа“ се покровителства от най-високите етажи във властта у нас, стигайки до зам.-министър.
Източник: lupa.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 5 + 4 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.