Службите на крак, атентаторът от Истанбул избягал в България

by iva nikolova
14 980 views

Турските служби и Интерпол издирват мъжа, виновен за експлозията в Истанбул у нас. Властите в Анкара са изпратили сигнал, че атентаторът, заподозрян за смъртоносната експлозия в Истанбул, при която загинаха 8 души, а 81 бяха ранени, е избягал в България и се е укрил при лица, поддържащи контакти с международни терористични звена.

Интерпол е отправил предупреждение във връзка със заподозрения, изпратени са снимки и самоличността му, за да бъдат информирани съседните страни, включително България, и бъде арестуван.

Родните служби са се включили в оперативно издирвателните мероприятия и работят денонощно, потвърдиха източници от МВР и ДАНС. Очакват се масирани проверки по адреси и претърсване на частни домове, офиси и места за настаняване.

Преди ден полицията в Истанбул съобщи, че е задържала 46 души във връзка с нападението, включително сирийката, идентифицирана като Ахлам Албашир, за която се смята, че е поставила взривното устройство.
Източник: crimesbg.com

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 39 − = 38

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.