Скандал: Арестуваха кандидат-депутат с наркотици

Чавдар Бахчевански е задържан при проба за употреба на наркотици от униформените

by iva nikolova
15 087 views

Голям скандал гръмна в разгара на предизборната кампания. Кандидат-депутат бе задържан от полицията, след като тестът му употреба на наркотици е отчел положителна стойност. Чавдар Бахчевански е кандидат за народен представител от ПП Възраждане. Патрул на полицията го е спрял за проверка и след провеждането на теста за употреба на наркотици, той е задържан в 6-то РУП в Пловдив.

От МВР допълниха, че Бахчевански не е информирал полицаите на място, че е кандидат-член на парламента, с което се ползва с имунитет, който го закриля от наказателно преследване. Полицаите не разполагат с регистър, в който да проверяват статуса на гражданите и дали се ползват с имунитет. Едва след отвеждането му в районното е изяснено, че се ползва с такъв и е освободен.

Отговорност може да му бъде търсена в момента, ако ЦИК свали имунитета му.

Любопитното е, че именно председателят на ПП Възраждане – Костадин Костадинов в началото на годината поиска всички действащи депутати и кандидат-народни избраници да бъдат подложени на тест, изясняващ дали използват наркотични вещества.

Според данните на известна социална мрежа Чавдар Бахчевански работи в голяма фирма в Пловдив в сферата на търговията с метали.

Източник: lupa.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 6 + 3 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.