ШОК: В Туркменистан „коронавирус“ е забранена дума!

by npetrov
6 741 views

Туркменистан е забранил използването на думата „коронавирус“, предаде газета.ру.
Базираната в Москва медия е цитирала доклад на „Репортери без граници“. В документа на международната журналистическа организация се е посочвало, че властите в централноазиатската държава са забранили дори споменаването на името на заболяването. „Освен това, от обществените библиотеки са били иззети всички печатни издания. Думата „коронавирус“ и нейните синоними са били зачеркнати, а вестниците, списанията, книгите, брошурите и другите издания са били върнати в обращение“, посочи руското издание. „Бившата съветска република не е докладвала нито един случай на Covid-19“, припомни газета.ру.  

Туркменистанският президент Гурбангули Бердимухамедов по-рано е посъветвал гражданите на ръководената от него страна да се пазят от коронавируса с помощта на дим от запалени стръкове зърнеш. „Това е древна традиция на нашия народ, която му е помагала в тежки времена, и която е съпровождала мигове на радост“, това е заявил лидерът на държавата, цитиран от руската медия.
В растението има вещества, които при поглъщането им от човек в по-големи количества, водят до зрителни халюцинации.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 67 + = 77

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.