Шестима висшестоящи в КАТ прикривали зулумите на Семерджиев

by Lisa Stoilova
25 573 views

Шестима катаджии на ръководни позиции са прикривали зулумите на Георги Семерджиев, узна Crimes.

От прокуратурата са започнали разследване, за да установят кой или по-скоро – кои униформени в сктруктурата са разпъвали чадър на наркоманизирания бивш футболист, който уби две момичета с джипа си.

Според източниците ни, става въпрос за цели шестима висшестоящи в КАТ, които са се грижели издънките на деградата да остават покрити и той да не отнася наказание за тях.

Както стана ясно след катастрофата със загиналите невинни пешеходки, Семерджиев бил спипан да кара без шофьорска книжка година и половина преди трагедията.

Нарушението било извършено на 19.12.2020 г. Тогава Семерджиев бил спрян и му бил съставен акт. Оказало се обаче, че деянието е извършено в едногодишния срок от наказание по административен ред. Това означава, че той е трябвало да бъде обвинен и съден, тъй като законът предвижда при повторно провинение деецът да отнася от 1 до 3 години затвор.

Незнайно защо обаче преписката отлежавала в някое чекмедже в Пътна полиция година и половина. От СРП вчера съобщиха, че данните за евентуално престъпление, извършено от Семерджиев, било докладвано на 15 юли – петък, малко преди края на работния ден за магистратите. От държавното обвинение вчера обявиха, че са образували досъдебно производство.

Установен е и аналогичен случай с невръчено наказателно постановление на Семерджиев и през 2010 г. Още след касапницата на „Черни връх“ стана ясно, че Семерджиев е с над 50 нарушения. Престъпникът е бил хващан дни преди катастрофата в поредно нарушение на пътя. Излиза, че ако компетентните органи си бяха свършили работата, на фаталния 5 юли Семерджиев е щял да бъде в ареста, а не зад волана.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 61 − 52 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.