Съдът отложи още едно заседание по делото срещу братя Галеви

by npetrov
4 708 views

Кюстендилският окръжен съд заседава с поредно заседание по делото срещу Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като Братя Галеви.   Председател на процеса срещу тях е съдия Татяна Костадинова. Делото е за конфискация на имущество, придобито по престъпен начин от дупнишките мафиоти, пише БЛИЦ, позовавайки се на struma.com.
Счетоводно – икономическата експертиза по делото, която Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) състави по казуса за отнемане на престъпно придобито имущество от двамата мафиоти, е с допълнително заключение. То е съставено по настояване на съда.
Комисията настоява съдът да издаде съдебно удостоверение на лицата, занимаващи се с изготвянето на експертизата, с което те да получат достъп до банкови сметки на братя Галеви.
Съдебната поръчка, отнасяща се за разпита на двама свидетели, не е изпълнена от Република Сейшели и това наложи отлагане на заседанието.
Следващото заседание е насрочено за 21.02.2020 г. Тогава ще е готово и заключението на вещите лица във връзка с поставената им допълнителна задача за икономическата експертиза.
Искът, който е на стойност 4 250 189 лева, засяга недвижими имоти, автомобили и дялове от фирми, собственост на дупнишките мафиоти. Комисията настоява имуществото, придобито по престъпен или незаконен начин, да бъде конфискувано.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 7 + 1 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.