Съдът реши: Шофьорът, който уби дете излиза от ареста срещу 1000 лв.

Решението на магистратите го освобождава, след като бе задържан за 24 часа

by iva nikolova
17 976 views

Съдът реши да освободи шофьорът, който вчера прегази дете и за съжаление то почина. Магистратите наложиха на 31-годишният спортист една от най-леките мерки за неотклонение – парична гаранция.
През това време излязоха резултатите от пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества, като и 2-те са отрицателни.
Свидетели разказаха за трагедията, че участъкът е бил тъмен, а също така и инцидентът се е случил в час пик. Емилия Жилиева се озовала на мястото на катастрофата секунди след, като се е случила. Тя разказа, че се прибирали със съпруга й, когато чули силен сблъсък и свирене на спирачки. Те също веднага спрели и видели детето с колелото е на тротоара. Тя и съпругът й започнали веднага да спират други автомобили, за да не стане друг инцидент.
Детенцето е било без светлоотразителна жилетка, а осветлението в участъка почти липсва.
31-годишният шофьор работи, като фитнес инструктор и учител по физическо, също така се занимава и с футбол и треньор на футболисти.
Властите са започнали разследване, като шофьорът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. В делото ще се изследва и пътното платно, маркировки, настилка и други.
Източник: lupa.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 2 = 6

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.