Съдът поряза Митьо Очите

Не му бе позволено да отиде на рехабилитация

by iva nikolova
9 523 views

СГС поряза здраво несебърския Ал Капоне Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите.

Не му бе позволено да отиде на рехабилитация. Както е известно от юли 2021 г., той е под домашен арест и е с електронна гривна.

Димитър Желязков бе обвинен за ръководене на престъпна група а изнудване, палежи, заплахи и разпространение на наркотици. Както вече стана ясно въпросната група е действала от началото на 2013 година до 2 август 2018 г. на територията на Несебър, Ямбол, Бургас и Слънчев бряг, огласиха от прокуратурата.

Съдия Лилия Георгиева е била тази, която е отхвърлила молбата на Митьо Очите. Причината за това е, че той е представил единствено бележка, която обаче не била издадена по надлежния ред. В нея дори не бил посочен къде точно се намира медицинският център, в който ще се проведе лечението, отбелязват от съда.

Припомняме, че арестът на Митьо Очите бе осъществен в югоизточната ни съседка Турция през август, преди четири години. Няколко месеца по-късно той бе екстрадиран в България и оттогава е задържан. Същевременно делото срещу него буксува, тъй като имаше спор по кои от десетте обвинения може да бъде съден заради процедурата по екстрадацията му от Турция.
Източник: lupa.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 67 − = 60

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.