Руският посланик Елеонора Митрофанова горила тайни документи в посолството

Това се прави по стара традиция

by iva nikolova
14 338 views

Само няколко часа, след като премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че изгонва 70 руски дипломати, над посолството на Руската Федерация у нас се е извил мистериозен черен пушек.

Той се превърна в причина за редица спекулации. От Руското посолство пък отказаха да дадат официален коментар за причините за черния пушек, издигнал се над западното крило на сградата.

Не е изключено обаче причина за стелещия се дим над Руското посолство да е била именно Елеонора Митрофанова, която е разпоредила спешното горене на редица важни секретни документи.
По стара традиция руснаците не нарязват документите в посолствата си, а ги изгарят. По този начин възпрепятстват всевъзможните опити за възстановяването им.

По темата за отзоваването на 70 руски дипломати от България, Митрофанова се изказа след официалното заявление от външния министър на Руската Федерация – Мария Захарова.

Припомняме, че Захарова изрази убеждението си, че това е продиктувано отвън и че е извършено въпреки волята, желанието и стремежа на българския народ за поддържане на близки отношения с Русия.
В сряда следобед Елеонора Митрофанова също окачестви като „абсолютно неприятелски и безпрецедентен ход“ решението на българското правителство за експулсиране на 70 служители на руското посолство. Тя направи това в интервю за телевизия „Россия 24“.

На въпроса кои сили стоят зад решението на правителството в София, руският посланик отговори, че е повече от сигурна, че са американците. Тя бе категорична, че няма какво повече да се говори и допълни, че за съжаление държавата ни се командва от Великобритания и САЩ.
За сметка на това обаче българският народ помни историята и се грижи за паметниците, подчерта тя.

Митрофанова даде да се разбере, че руското посолство в София ще организира набирането на нови служители на мястото на отзованите, уточнявайки, че ще бъдат назначени точно 23 нови дипломати и 25 технически сътрудници.
В заключение тя посочва, че за известен период от време ще бъде трудно да се работи, особено в консулствата.
Източник: Уикенд

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 31 − = 21

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.