Разследване: Таксиджии масово ни возят с купени книжки

Държавата готви масови проверки на таксиметровите шофьори

by iva nikolova
18 297 views

Властта скоро ще започне масови проверки на таксиметровите шофьори, като се предполага, че основно проверките ще бъдат концентрирани в столицата.

Подобна информация плъзна в бранша и то непосредствено след организираните протести на таксиметровите шофьори. Според журналисти, наблюдаващи сектора около 3/4 от шофьорите са от ромски произход, а повечето от тях са се сдобили с книжката по не съвсем редовния начин. Според превозвачите държавата много добре го знае това, но нехае от много години.

Предполага се, че това е и причината властта да погледне най-после към този сектори да се опита да въведе регулации и да приложи закона.

Слухът е, че при проверките на шофьорите на таксита, нередовните такива ще бъдат задържани на място, а за фирмите ще последват сериозни санкции.

Днес Столичния общински съвет реши окончателно данъкът на таксиметровите превозвачи да бъде най-ниският, позволен от закона, а именно 300 лв. По решението на СОС се вдигат с 15% цените на услугите, като най-евтиният вариант вече ще струва 1.21 лв на км, а максималната цена за км ще бъде 2.05 лв. Нощната тарифа става на 1.39 лв минимално и 2.51 максимално.

Припомняме, че в понеделник имаше масов протест на жълтите коли в столицата, като поискаха увеличение с 20% на техните услуги.

Източник: lupa.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 33 = 40

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.