Разпитаха свидетели от Сейшелите по делото на „Братя Галеви”

by npetrov
6 099 views

„Бизнесмените” са в неизвестност от 2012 година и оттогава правосъдието ги търси по екзотични дестинации напразно

Източник:

2015-06-23 16:33:00

Крими

1522
Прочетено: 1179990
Кратка връзка

Свидетели от Кипър и Сейшелските острови са разпитани по делото за конфискация на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като „Братя Галеви“, съобщи БНР.
Председателят на състава Таня Костадинова от Кюстендилския окръжен съд отрече, че за превода са платени 4 хиляди лева. Тя уточни, че сумата е по-малка и се плаща от Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин. 
 
Спорно е обаче дали показанията ще имат доказателствена стойност, защото на разпита не са присъствали защитниците, коментира адвокатът на Пламен Галев – Анани Константинов. Никой не е информирал адвокатите за тази процедура. 
 
Само са им предоставени преведените страници, каза адвокат Капка Гергинова, която е защитник на дружеството „Макса лимитид“, регистрирано на Британските и Вирджински острови. В хода на делото се оказа, че то е собственик на имението на Галеви в Ресилово.
 
Следващото заседание по делото за конфискуване на имущество на двамата родни „бизнесмени” и техните съпруги за 4,25 милиона лева, което започна преди три години, е насрочено за 1 юли т.г. Бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от 8 май 2012 г. и са обявени за международно издирване.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 68 + = 71

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.