Прокуратурата с тежък удар по любовницата на Васил Божков

by npetrov
4 601 views

Срещу нея е изразила готовност да свидетелства Ася Йочева
Прокуратурата нанесе тежък удар по любовницата на Васил Божков – Лилана Деянова.
 
Певицата известна на широката публика с творческия си псевдоним ЛиЛана, остана без поръчковото си „Порше Панамера“, подарено й преди 2 години от нейния „благодетел“ Васил Божков.
 
Тузарското возило на заводска стойност над 150 000 евро е било иззето от ЛиЛана преди седмица от служители на МВР по разпореждане на Специализираната прокуратура и антикорупционната комисия КП КОНПИ.Немският автомобил е бил натоварен на паяк и откаран в гараж на МВР. Така луксозният подарък, направен от Васил Божков на блондинката, се присъедини към флотилията от конфискувани возила на укриващия се в ОАЕ от родното правосъдие хазартен бос.
 
Припомняме, че тази пролет полицията иззе от гаража на НОВЕ холдинг няколко лимузини на Черепа, сред които и последен модел „Майбах“. Возилата все още не се водят официално конфискувани. Това ще се случи при осъдителни присъди, или при констатация на КП КОНПИ, че автомобилите са купени с пари с неясен произход.
 
Лилана е подсъдима заедно с брат си Александър, съдружника си Мартин Димитров и още двама души за злоупотреби с еврофондове. Според обвиненията, повдигнати й от Специализираната прокуратура тази пролет, знойната блондинка е ръководила престъпна банда за източване на милиони левове от европейски средства. Ръководени от нея дружества пък са продавали софтуери и дигитални платформи, представяйки ги за разработени от фирмата продукти. По тази схема Лилана е прибрала неправомерно над 2,5 млн. лв. по европейската програма „Иновации и конкурентоспособност“.
Певицата е на свобода от няколко месеца, но разследването срещу нея продължава. Според ангажирани в разследването, Лилана може да се сдобие и с обвинение за пране на пари, тъй като през нейни дружества за последните 5 години са минали милиони левове. Част от средствата са постъпили от офшорни компании с неясна собственост.
 
Същевременно „Уикенд“ сочи, че срещу ЛиЛана е изразила готовност да свидетелства Ася Йочева, съпруга на отказалия се от футбола доскорошен национал Чавдар Янков.
Футболната съпруга също е с повдигнати обвинения като част от престъпната банда на Лиляна Деянова за неправомерно усвояване на европейски средства.
 
Йочева се води управител на регистрираната в Англия компания „Телерайз Лимитед“, от която ЛиЛана е купувала фиктивно софтуери. Пред угрозата да се сдобие с осъдителна присъда, Ася Йочева вече е дала предварителни показания пред криминалистите, че е била подведена от блондинката за сключването на фиктивни контракти. Засега обаче показанията й не са снети документално в присъствието на прокурор или съдия.
 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 40 + = 45

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.