Проф. Христова: Записът и снимките с премиера са нагласени!

by npetrov
5 457 views

Истината е, че хората се отвратиха от нивото на комуникация в политиката. Няма нова политическа партия, няма нов политически играч, няма и стар политически играч, които да са взели дивиденти от това, което става – поради и тази причина хората все по-често отказват да гласуват, защото не се припознават в тези лица. Това коментира в студиото на сутрешния блок на bTV политическият психолог проф. Антоанета Христова.
,,Тези колажи и записи от последните дни изглеждат толкова нескопосани, сякаш са правени от хора, които тепърва започват да се занимават с колажи, скици, карикатури. Защо става това нещо? Първата причина е, че нямат добра професионална подготовка, но това обяснение е твърде елементарно. Когато новите политически играчи са искали да влязат във властта в средата на миналия век в западните демокрации, те са правили нещо важно – влизали са в хиляда къщи, разговаряли са с 3000 души и са разбирали къде е проблемът. Разви се светът, влязохме в информационните технологии.  Докато при нас този, който иска да вземе властта, изглежда като субект, който не познава избирателите си“, обясни проф. Христова.
За жалост има лоша реклама и именно на това се базира този вид колажно упражнение. Никога до този момент не сме виждали премиера в ситуация, в която да бъде уязвен, а това е лоша реклама, коментира тя снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов.
,,Откакто Румен Радев е президент, има много тежък сблъсък между президентството и правителството. Сблъсък, който в един момент избива някъде и това се случва, когато единият се чувства притиснат и мога да кажа, че това е президента Радев, защото ситуацията с коронавируса го хвърли в режим на изчакване. Премиерът пък акумулира позитив от тази ситуация, а Радев остана някъде встрани. Така че и в двамата има достатъчно интерес да се посочи линията на враждуване и тя да бъде изнесена на преден план“, каза още политическият психолог.
Борисов е убеден, че няма причина да подава оставка, тъй като има доста основания да се чувства горд през последните години, обясни накрая проф. Христова.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 12 = 17

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.