Председателят на ЕП изгуби битката за живота си

by npetrov
5 778 views

Тъжната вест бе съобщена от говорителя му
Председателят на Европейския парламент (ЕП) Давид Сасоли изгуби битката за живота си.
 
Тъжната вест бе съобщена лично от говорителя му Роберто Куило за информационния канал RaiNews24.
Давид Сасоли е издъхнал в Италия.
 
Куило уточнява, че известният политик и журналист е починал на 65 години в Онкологичния център в италианския град Авиано в 01.15 ч. (03.15 ч. българско време).Причината, предизвикала смъртта на председателя на ЕП обаче не бе съобщена официално.
 
Запознати припомнят, че Давид Сасоли бе хоспитализиран в Страсбург с тежка пневмония по време на пленарна сесия на ЕП през септември, миналата година. Медиците посочиха, че заболяването не е било причинено от COVID-19. По-късно той се завърна за лечение в Италия.
тогава Сасоли беше изписан след една седмица и продължи да се лекува у дома. Той ръководеше дистанционно заседанията на парламента през целия октомври.
 
По-рано говорителят му съобщи, че Сасоли е бил хоспитализиран и на 26 декември. До приема му в лечебно заведение се стигнало заради сериозно усложнение в резултат на дисфункция на имунната система.
 
Всички планирани мероприятия с участието на председателя на Европарламента са отменени, уточни агенция ANSA, пише blitz.bg.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 27 − = 17

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.