Правосъдие по български: намалиха присъдата на жесток двоен убиец

ВКС отмени доживотния затвор на Викторио, „даде му“ 30 години

by iva nikolova
8 774 views

Голяма изненада дойде от ВКС, които отмениха доживотната присъда на жестокия двоен убиец Викторио Александров, който уби приятелката си и двугодишното си дете. Трагедията се разигра на 29.10.2018 г.

В момента той излежава присъдата си в софийски затвор, като получи доживотна присъда от САС, като любопитно е, че СГС му наложи присъда от 20 години преди това.

Още на първа инстанция наблюдаващия прокурор Георгиев настоява обвиняемият да остане до края на дните си зад решетките. Той смята, че 20 години затвор за извършеното е несправедливо и неправилно решение.

Експерти по делото установиха безспорно, че Викторио Александров има силни психопатски наклонности – той не изпитва състрадание и е готов на всичко да постига целите си. Въпреки това, съдия Коев му наложи доста лека присъда с мотив, че тепърва можел да развива своя потенциал в живота.

Експерти от Англия са доказали, че психопатията не подлежи на лекуване. Те дори провели реален експеримент, който го доказва.

Към момента по все още непотвърдена информация ВКС е пощадил убиеца, като му е заменил доживотната присъда с 30 годишна. Това ще даде право на убиеца да иска предсрочно излизане от затвора след излежан определен срок зад решетките. Към момента решението все още не е официално качено в системата.

Източник: lupa.bg

Вижте още

1 коментар

login poker88 online септември 29, 2022 - 12:16 pm

pokerdewa adalah judi online yang mengandalkan permainan domino sebagai permainan utamaya dengan menyediakan juga banyak permianan lainnya
pokerdewa

Reply

Оставете коментар

Captcha 23 − = 18

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.