Появиха се шокиращи подробности за престрелката по границата

Вътрешният министър сподели последната информация по случая

by iva nikolova
6 420 views

Иван Демерджиев сподели, че става въпрос за изключителна агресия при заформилата се престрелка на границата около Елхово.

Той потвърди, че полицаят е застрелян от територията на република Турция, като става въпрос за група от няколко лица.

Вътрешният министър сподели, че след като е застрелян полицаят военният се прикрил веднага зад автомобила, като по него е стреляно 10–15 пъти. Служителят на МО отговорил с ответен огън със служебното си оръжие по групата, които се оттеглили към вътрешността.

За момента не е ясно дали има ранен от тях. Република Турция е обещала, че извършителите ще бъдат открити и изправени пред съда.

Иван Демерджиев увери, че държавата ще отговори с необходимата сила на тази изключителна агресия. Той се закани, че ще властта ще бъде безкомпромисна към всеки, който застрашава живота и здравето на полицаите и военните по границата. Министърът допълни, че тези момчета всеки ден рискуват живота си, за да спират мигрантския поток.

Официално е изискано от Турция да разследва и разбие каналите за трафик на мигранти. Също така поискана помощ и от Европол и ЕК да окажат съдействие за разследването на мрежите и залавянето на босовете им.

Случаят отново предизвика отново бурни политически реакции у нас и взаимни обвинения.

Експерти изразиха мнение, че е възможно и да не става въпрос за трафиканти на хора, а е възможно патрулът да се е натъкнал на други представители на престъпния свят.

Източник: lupa.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 11 = 14

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.