Последни новини за трагедията в „Пирогов“

by npetrov
749 views

Продължава по случая с трагедията в Пиро продължава. Главният прокурор Сотир Цацаров даде разпоредба дейностите по разследването да се извършват от Националното следствие, съобщава БЛИЦ, цитирайки Нова телевизия.
При инцидента гибелта си намериха двама мъже. Първоначално бе съобщено, че взривът е настъпил в инсталацията за подаване на кислород. В сряда сутринта малко преди 04.00 часа в болницата е избухнал пожар.
Съществува и друга версия за случая. Разследващите проверяват предположението, че запалена цигара е предизвикала тежкия инцидент. Междувременно стана ясно, че разследването тече и в друга насока. Разследва се вероятността неизправен контакт да е в основата на трагедията.
От ръководството на болничното заведение отхвърлят вероятността неизправност в инсталацията за кислород да е довела до тежкия инцидент. Заместник директорът Николай Габровски каза, че проверката на кислородната инсталация е поверена на външна фирма. Болницата е ангажирала свой служител, който също наблюдава инсталацията. При последната проверка е установено, че тя е била напълно изправна. 
Държавната метрологична агенция също излезе със становище по случая, според което кислородните инсталации не се разглеждат като потенциална опасност. Във връзка с това от агенцията изключват вероятността инцидентът да е бил причинен от неизправност в съоръженията. 

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.