Полицай удари дъното, вижте каква издънка направи пред РПУ-то

Столичен полицай блъсна патрулка пред районното и се оказа дрогиран

by iva nikolova
6 313 views

Куриозен случай от днес, при който полицай удари патрулка пред районното и се оказа дрогиран подпали мрежата и предизвика дискусии за регулярно тестване на всички полицаи за употреба на забранени субстанции.

Още по-ироничното е, че полицаят е служител именно в районното, пред което е предизвикал катастрофата. Отзовалите се негови колеги го тествали за наркотици, а драг чекът реагирал положително, като по информацията към момента се касае за амфетамин. Взета му е кръвна проба, като се очакват резултатите. От вътрешното министерство заявиха, че са започнали дисциплинарно производство към срещу техния служител.

Той е задържан за до 72 часа с прокурорско постановление, като дори предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест до приключване на делото.

Само дни преди това при подобен случай бе проверен и задържан служител на ГДБОП след проверка за наркотици. Антимафиотът е бил спрян и проверен от Пътна полиция на магистрала Тракия. Кръвната проба е потвърдила предварителните полеви показания.

Днес бе лансирана доста радикална идея – да се тестват периодично служителите на МВР за употреба на наркотици.

Идеята бе предложена от известен криминален психолог и бивш служител на министерството – Тодор Тодоров.

Предстои да видим ще бъдат ли взети адекватни мерки от ръководството и ще бъде ли въведена тази идея.

Източник: segabg.com

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 58 = 59

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.