Подробности за пожара в село Кърналово, четирима са задържаните!

by npetrov
12 412 views

Четирима са задържани за пожара в зеленчуковата борса в село Кърналово. Мъжете работили с оксижен и по невнимание предизвикали огъня. Щетите в частната борса са големи.Изгорели складови помещения и унищожена земеделска продукция за хиляди. Това е резултатът от пожара, пламнал снощи на частната зеленчукова борса в Кърналово. Огънят вдигна на крак огнеборци и местни хора малко преди 10 вечерта. За минути огънят поглъща камион, паркиран в борсата, унищожава и складовете. Гасят пожарникари, помагат и доброволци.
„Най-спешната реакция беше да се приключи, да се отреже пътят на пожара, защото виждате докъде е стигнало, оттам нататък не продължи благодарение на колегите от пожарна безопасност“, заяви пред камерата на БТВ Димитър Бръчков, кмет на Петрич. 
2 склада са напълно изгорели, унищожени са документи, както и зеленчуковата продукция. Сред задържаните е наемателят на склад, а близките му отричат огънят да е тръгнал от тук.
Майка му разчиства след пожара. Според жената причината трябва да се търси другаде. „Доказаха, че не е от тук, обаче иска да се оправдае някой си като собственик, като колегите, завиждат, завистта си е вродена от Адам и Ева. Всички са си свободни, моят син е задържан. Така го казват, че е виновен, но не е виновен“, смята Аксимия Петрова.

Наемателите нямат застраховки, внасят продукцията от чужбина и имат сключен договор за наем. За пожара окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 52 + = 59

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.