Пълен абсурд! Събират такса за несъществуващ паркинг до плаж край Черноморец (Хората принудени да плащат, за да стигнат до плажа)

by npetrov
5 243 views

Такса от четири лева за несъществуващ паркинг до плаж край Черноморец възмущава туристи. Пред Нова телевизия Боряна и Стоил, които подали вчера сигнал до институциите, споделиха, че нямат нищо против да плащат пари, но не и за неща, които не съществуват.

Източник:

2020-06-26 09:12:00

Анализи

0
Прочетено: 76482
Кратка връзка

Такса от четири лева за несъществуващ паркинг до плаж край Черноморец възмущава туристи. Пред Нова телевизия Боряна и Стоил, които подали вчера сигнал до институциите, споделиха, че нямат нищо против да плащат пари, но не и за неща, които не съществуват.
До будката с надпис „паркинг Тополи“ не само, че няма паркинг, но се оказа, че липсва и път. Тази сутрин след поредния дъжд теренът се разкаля, разказва кореспондентът на Нова Цеца Алексова.
Боряна и Стоил споделиха, че от началото на седмицата почиват в Черноморец.
„Възмути ме, че сред нищото ни искат такса паркинг, без да има такъв. Няма разграфени места, където да паркират колите. Взимат ни 4 лева за нищо“, разказва тя.
„Имам касов бон. Нямам нищо против да ми вземат такса, но първо да направят паркинг. Няма къде да се паркира. Долу е бунище“, добавя той.
„Бяхме с малко дете. С количка сме и не може да ходим дълго по пясъка. Тук ни е удобно, но не е редно за нищото да ни вземат пари“, коментира Стоил.
„Това, което успях да установя след сигналите, които получих вчера, е, че това е частен земеделски имот. Инициирах проверка, за да се види дали е сменен статута, защото на такава земя няма как да се развива подобна инициатива. Може само да се обработва земята“, каза пък кметът на Черноморец Росен Деспов.
„Издават се касови бележки за паркинг. Дали обаче е законно ще разберем след проверката на общината и ако е в нашите правомощия, ще вземем мерки. На кадастъра този път, който е върху частен имот, не съществува“, добави той.
„Общината е стартирала процедура за изграждане на път между двата парцела, но тя не е завършила. Дори да бъде изградена алея, тя няма да реши проблема с паркирането, защото тук няма общински терени“, заяви градоначалникът.
„Ще потърсим друг плаж. Не е редно да взимат такси за неща, които не съществуват. Нашето Черноморие е прекрасно! Най-хубаво е. Нека няма такива неща и всеки човек да има достъп до плажа“, призова Боряна.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 1 = 2

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.