Пламен Узунов отива на разпит в Спецпрокуратурата

by npetrov
4 708 views

Специализираната прокуратура мотивира искането си за постоянен арест на бизнесмена Пламен Бобоков с контактите му с представители на президентската институция, изпълнителната власт и магистрати. В Съдебната зала беше споменато името на президента Румен Радев като евентуално лице с имунитет, с което Бобоков си е писал. 
Това стана ясно по време на днешното разглеждане на мярката на Бобоков в спецсъда. Преди да бъде запознат съдът с информацията на прокуратурата за ВИП-контактите на бизнесмена, те бяха разпространени до медиите във вид на прессъобщение, включително и със снимки на комуникацията на Бобоков чрез приложението „Телеграм“ с лице с имунитет, с което коментира евентуална 25-годишна концесия на либерийско пристанище срещу изпращане на посланик в Нигерия. В съдебната зала прокурор Петър Делчев уточни, че това най-вероятно е президентът Румен Радев.
По неофициална информация се очаква президентският съветник Пламен Узунов да бъде доведен в спецпрокуратурата, съобщи БНР.
Прокуратурата официално е съобщила за обиск в дома му, както и в дома на русенския магистрат Николай Николов, който е другият, с който си е общувал Пламен Бобоков. С него е обсъждано как бизнесменът да му помогне да бъде избран за окръжен прокурор на Русе.
В съдебната зала бе спомената и снимка на Пламен Бобоков с Васил Божков и съпругата му Елена Динева. Прокуратурата смята, че Бобоков има възможност да се укрие в държава, с която страната ни няма правен договор, и затова настоява за постоянен арест. 
Бизнесменът беше задържан вчера в Русе, а от спецобвинението обясниха, че не е внесъл в срок паричната си гаранция от един милион лева.
Пламен Бобоков е един от обвинените по разследването за внос и депониране на опасни отпадъци. Според прокуратурата той е част от група, в която членовете  са още брат му Атанас Бобоков, бившият заместник-екоминистър Красимир Живков и още няколко души.
След първоначалното задържане в края на миналия месец Пламен Бобоков беше освододен срещу един милион лева, които е трябвало да внесе  до 15 юни.
Ето и чатовете, които по-рано днес прокуратурата разпрати до медиите.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 15 − = 8

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.