Пипнаха трафикант на мигранти, който се оказа глухоням!

by npetrov
4 280 views

Арестуван е глухоням трафикант на мигранти!
По искане на Районна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужд гражданин със слухови и говорни увреждания, обвинен в противозаконно подпомагане на 10 лица да преминат през територията на страната.
По искане на Районна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.В.-немски гражданин, роден в Туркменистан. Той е обвинен за това, че противозаконно подпомогнал 10 сирийски граждани да преминат през територията на страната, с цел да набави за себе си облага. Престъплението е осъществено на 01.12.2021 г. в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.281, ал.2, т.1, пр.1, т.4 и т.5, вр. ал.1 от НК.
По време на разследването е установено, че М.В., който има говорни и слухови увреждания, е превозвал сирийските граждани с товарен автомобил. Той е бил задържан на бул. „Тодор Александров“ в гр. Бургас.
Определението на Районен съд-Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.
За същото престъпно деяние към наказателна отговорност е привлечен и немския гражданин Б.К., който е участвал в извършването на престъплението, управлявайки автомобил пред превозното средство, в което са били превозвани сирийските граждани, давайки информация дали по пътя има полицейски служители.
Б.К., който има слухови увреждания, е задържан за срок до 72 часа. Предстои спрямо него също да бъде внесено в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 52 + = 56

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.