Петко Петков ще съди България за луди пари

by npetrov
4 066 views

Вдовицата на Емил Шарков търси съмищленици на идеята за законодателни промени
Петко Петков, по-известен като Петко Стрелеца, възнамерява да съди България за луди пари.
 
Осъденият с доживотна присъда Петко Петков – известен като „стрелецът от Лясковец“, ще съди държавата за 1 милион лева за нанесени нематериални щети.
 
Към днешна дата Петков излежава присъда за смъртта на командоса Емил Шарков, който загина при специализирана акция на баретите преди 6 години. Повод за акцията на 14 март 2014 година бе агресивното поведение на Петко Петков – въоръжен и отправящ системни смъртни заплахи към деца от близкото училище.
 
Мъжът бе обезвреден, с цената на един живот и ранени командоси. Осъден е до живот. Последното му намерение от килията обаче е да съди държавата.
 
„Аз съм гневна, че въобще един убиец на полицай, един потенциален убиец на още може би 4-5 момчета, които са участвали в акцията, и това същество не само, че има право да предявява такива съдебни искове, но и цялата съдебна система се впряга в негова услуга“, каза съпругата на покойния Емил Шарков – Милена Шаркова.
 
60-годишният мъж излежава присъдата си в затвора в Ловеч. Майка му и до днес отказва да заличи следите от злополучната спецакция в семейното им жилище. „Ей такваз стая. Туй ли заслужава? Разбойници, убийци! Тука той спи, тука аз спя, чупят прозорци, със стълби влизат. Защо?!  Какъв е моят син?! Какъв убиец?! Аз ще ги съдя и за далака му, и за бъбрека му. Шест години дето стои там без вина. За всичко. Милион. Туй, което сме преживели е малко, да. Да, малко са“, категорична е майката на Петков – Стефанка.
 
В същото време съпругата на убития командос търси съмишленици на идеята за законодателни промени, които да намалят правата на лицата, осъдени за тежки криминални престъпления.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 44 = 46

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.