Откриха мъртъв сина на Никита Хрушчов

by npetrov
4 066 views

Погребението му е насрочено за октомври
Наследникът на покойния бивш съветски лидер от периода на Студената война Никита Хрушчов – Сергей Хрушчов, е бил открит мъртъв. Той е намерен с огнестрелна рана в главата, която е причинила и смъртта му.
Това стана ясно от думите на говорителя на съдебно-медицинската служба на американския щат Роуд Айлънд. От местната полиция обаче съобщиха, че няма данни за насилствена смърт.
Трупът на сина на Никита Хрушчов – Сергей, е бил открит в дома му в Кранстън, щата Роуд Айлънд, миналия четвъртък. Той бе на 84 г.
Сергей Хрушчов и съпругата му Валентина получиха американско гражданство през 1999 г. Именно тя е повикала в четвъртък сутринта полицията, която е констатирала смъртта му на място в дома, информира bg-voice.com.
Синът на Никита Хрушчов – Сергей Хрушчов е роден в Москва през 1935 г. Той бе ракетен експерт в Съветския съюз. През 1959 г. съпровождаше баща си при историческото му посещение в САЩ. През 1963 г., когато баща му още беше на власт (до 1964 г.), бе удостоен със звание Герой на социалистическия труд, стана и лауреат на Ленинска награда.
През 1991 г. той и семейството му се преместиха в САЩ, където Сергей Хрушчов започна да чете лекции по периода на Студената война в университета „Браун“ в Провидънс, щата Роуд Айлънд.
„Чувствам се като новороден, започвам нов живот“, каза той пред АП, след като положи клетва като гражданин на САЩ.
В друго интервю той каза, че се надява, че баща му, който почина през 1971 г., би подкрепил неговото американско гражданство.
„В крайна сметка аз не съм избягал от родината си“, отбеляза Хрушчов-младши.
Вдовицата му Валентина е съобщила, че мъжът й ще бъде погребан в Москва през октомври, предават световните осведомителни агенции.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 93 − 87 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.