Опасна бомба цъка на АМ „Tракия“

by npetrov
5 243 views

 
Едва ли това е единственото опасно място в страната 
Сателитни снимки сочат, че на АМ „Tракия“ цъка опасна бомба.
 
Проблемите с инфраструктурата на магистрала “Тракия“,  са предпоставки за пътни инциденти, смятат експерти, цитирани от bgonair.bg. 
 
Спътникови снимки разкриват, че мантинелата на мястото на инцидента, където ТИР помете няколко автомобила и уби петима преди месец, е била компрометирана преди удара.  
Припомняме, че на 12 юли ТИР скъса мантинелата на АМ „Тракия“, а 5 души загинаха в инцидента. 
 
Нова технология за инспекция на пътищата показва, че манителата е компрометирана още преди години. Сателитните данни показва Диана Русинова от европейския център за транспортни политики.  Седмица след трагичния инцидент, на същото място катастрофира друг ТИР. 
 
Мантинелата вече е сменена със здрава и не позволява на камиона да влезе в насрещното платно.  Една от хипотезите на разследващите за инцидентите е компрометирана фуга на моста, в която част от камионите пукат гума. Със същата технология, експертите разкриват, че в основите на моста има вода.  
 
Единственото проучване на района засега е на Европейския център за транспортни политики. От центъра вече са изпратили информацията към Агенция „Пътна инфраструктура“. Начинът за изследване на пътищата от сателити вече се прилага в Щатите и Австралия. Надеждите на специалистите са подобна система да заработи и у нас, тъй като според тях шосейната мрежа в България не е на високо ниво.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 97 − 89 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.