Нов скандал тресе България

by npetrov
2 889 views

Македонски вестник изкара истината наявеМакедонски вестник отбелязва, че нов скандал тресе България.Медията посочва, че скандалът е свързан с вноса на отровно месо, който е дело на престъпни групировки.Изданието ”Днешен весник” посочва, че страната ни се е превърнала в един от най-крупните вносители на „кръв на прах” сред страните в Европа.Суровината е известна сред производителите на колбаси и като „суха кръв”.Отпадъчните продукти и сухата кръв се закопават в специално изкопани за целта ями.По всичко личи обаче, че родните престъпни групировки са намерили идеален начин за печалба като внасят тези суровини.Скандалът с колбасите набира скоростНовият бизнес пък идва като манна небесна за собствениците на кланици, които по този начин се отървават от отпадъчните продукти и не им се налага да харчат пари за изкопаването на ями.При извършването на химически анализ на сухата кръв, реагира на протеини и създава впечатлението, че въпросният колбас съдържа месо.„Днешен весник“ подчертава, че саламите в България съдържат 30% суха кръв, а при тях този процент е месо.На практика това означава, че българинът плаща скъпо, за да яде боклуци, тъй като колбасите в страната ни съдържат 30% кръв на прах, 30% мас на прах, а останалото е вода, която дори не е взета от чешмата, а един Господ знае от къде.Тъй като продуктът е течен и трудно би се изтъргувал, ако не му бъде придадена форма, производителите на колбаси у нас са намерили разрешение и на този проблем.Към останалите бъркочи се прибавя химическата субстанция „карагенан”, която забележете се използва при производството на гелове и сапуни.Ако решите да сготвите дадения колбас, сами ще видите, че ще се смали поне наполовина, тъй като водата от него се изпарява и остава само картагенът.В заключение македонското издание посочва, че продуктите, произведени по този начин са точно толкова хранителни, колкото и сапуна, пише Блиц.)The post Нов скандал тресе България appeared first on Правда.БГ.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 9 + 1 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.