Невиждан спад в цените на почивките у нас

by npetrov
5 457 views

Цените на почивките у нас достигнаха рекордно ниски нива
Всеки, които е решил да почива на родното Черноморие това лято, трябва да знае, че почивката ще му излезе много по-евтино.
Отстъпките, които хотелиерите предлагат, вече стигнаха до 50% от първоначално обявените цени за сезона, сочи проверка в сайтове за продажба и информация, предоставена от туроператорите у нас, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Труд“.
Резервирането на почивка на половин цена в хотели с 4 и 5 звезди в Златни пясъци и Слънчев бряг е възможно до средата на месец юли.
Липсата на чуждестранни туристи принуди и отказът от чартърни програми през последните дни принуди хотелиерите да свалят цените.
В момента желанието им е да успеят да покрият поне разходите си за отваряне на обектите.
От бранша споделят, че около 70% от хотелите все още не са сигурни дали ще отворят това лято.
След 15 юли офертните предложения ще са за по-ниски цени на почивките с 10-20% от първоначалните оферти, които се обявяват още през зимата, когато се сключват договори с международните туроператори.
От брашна поясняват, че в момента почивките на морето са на цените, на които се предплащат още през февруари. Въпреки това заведенията остават празни, а плажовете пустеят.
През последните месеци се повишава търсенето на апартаменти и къщи за гости, споделят туроператорите.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 61 + = 71

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.