Невиждан хорър в сливенската болница

При проверката са открити и други нарушения

by iva nikolova
10 058 views

Лечебното заведение в Сливен се е превълнало в поле на невиждан хорър.

Проверка на ИА „Медицински надзор“ в тамошната болница е разкрила, че връзването на децата било утвърдено във вътрешния правилник.

Тези страшни разкрития, които накараха мнозина да настръхнат, бяха направени от доц. Васил Пандов, който е началник на кабинета на проф. Асена Сербезова, под чието ръководство е сферата на здравеопазването.
Той коментира, че едва ли някой би могъл да си представи за какво нечовешко отношение става дума.

Доц. Пандов споделя, че става въпрос за новородени деца, подложени на мъчение. И всичко това не е сценарий от някой филм на ужасите, а се случва в наше време, в българска болница.
В заключение той посочи, че изпълнителният директор е този, който носи отговорност за случващото се под покрива на лечебното заведение.

Освен това нарушение при извършената на място проверка са били констатирани и редица други, които касаят обществените поръчки.
Нарушени са правилата от страна на изпълнителите при осигуряването на гаранции. Освен това има сериозни противоречия в прогнозната стойност.

Междувременно стана ясно, че в Нова Загора се провежда спецакция за купуване на гласове. Там утре ще се проведат частични избори за кмет. Проверява се сигнал в една от ромските махали в града. На този етап все още няма задържани, отбелязва Нова тв.
Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 1 = 1

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.