Нелеп инцидент отне живота на 19-годишна девойка

От Планинската спасителна служба се отзовали веднага на сигнала

by iva nikolova
19 367 views

Трагедия отне живота на 19-годишна девойка.

Инцидентът се е случил в района на Мальовица в неделя – 28 август.

От Планинската спасителна служба разкриват, че трагедията се е разиграла около обяд на Виа ферата Мальовица, отбелязва Българската национална телевизия.
Заедно със загиналата тийнейджърка, са били и още две момичета, които вероятно са й приятелки. Именно те са били тези, които са сигнализирали на спасителите са случката.

От Планинската спасителна служба се отзовали веднага на сигнала, но за съжаление не могли да направят нищо.
19-годишното момиче вероятно се е подхлъзнало и след като е паднало от скалите, е издъхнало на място. Освен това стана ясно, че девойката не е разполагала с нужната специализирана екипировка за въпросния терен.

Спасителите от ПСС предполагат, че младежите не са имали и необходимата предварителна техническа подготовка и допълват, че мястото, на което се е разиграла трагедията наистина е много опасно.

Води се разследване по случая.
Припомняме, че Виа ферата Мальовица бе изградена преди 12 години от тогавашния хижар на хижа Мальовица Иван Масларов – Байно. За целта той ползва и услугите на алпинисти.
Към днешна дата обаче обектът не се стопанисва и използването му е забранено. Това означава, че всички, решили да си опитат късмета там, поемат определен риск.
Източник: lupa.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 1 = 9

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.