Не е за вярване какво извадиха от казана с храна в детска кухня във Варна

by npetrov
8 239 views

По случая тече проверка

Майка от Варна не намира думи, за да изрази възмущението и неприятната си изненада от това, което служителка на детска кухня, е извадила от казана с храна за децата.
 
Тя споделя, че служителката изкарала от казана с храната на децата парчета стъкло.
 
Случката е от 14 декември, а мястото е детска кухня „Карамфил“. Снимката и информация по случая бяха споделени от притеснена майка в една от варненските групи, пише Нова Варна. 
 
Тя е била последна на опашка от 150 майки, когато жената, ангажирана с разсипването на храната, е извадила две големи парчета стъкло от кухненския съд с десерт за децата.
 
От дирекция “Здравеопазване” към Община Варна съобщиха, че има подаден сигнал за случая и че веднага е извършен оглед на обекта за раздаване на храна “Карамфил”. От Общината допълват, че е сформирана комисия за изясняване на случая, има изискани писмени обяснения от служителите, пряко ангажирани с приготвянето и раздаването на храната.
 
Ако бъдат установени нарушения, виновните ще бъдат наказани. Предстои да бъде извършен инструктаж на целия персонал, ангажиран с приготвянето и раздаването на храната. Според получената информация в обекта не са били констатирани други подобни нарушения.
 
От Областната дирекция по безопасност на храните във Варна не са получавали сигнал за случая, каза д-р Златина Димова. Очаква се специалистите от ОДБХ да извършат проверка и апелират потърпевшите граждани да подават сигнали до тях.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 42 − 34 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.