Наглост: Дрогиран шофьор ще съди България за ареста

Задържаният в отговор пита полицаят на какви стимуланти е

by iva nikolova
3 745 views

Известният с екшъна в двора на КАТ – Пловдив шофьор отправи сериозни закани по адрес на България и задържалите го полицаи.

Той твърди, че полицаите му спукали тъпанчето, защото при задържането му са го удряли. При докарването му в съда той използва момента, за да съобщи на медиите, че ще съди БЪлгария в Страсбург. Също така попита задържалият го полицай на какви стимуланти е.

Неговият адвокат поиска второ извършване на психиатричната експертиза, но състава на съда неуважи молбата му. Същото искане е било отправено и към първата инстанция, но и там са нямали успех.

 

Другото искане от съда е да освободи обвиняемия под домашен арест, защото не се чувствал добре, както и тъпанчето му е спукано след удар с юмрук от полицая, твърди той. Допълва, че в ареста не му спазвали елементарните човешки права.

 

На излизане от съда към ареста той извика към медиите въпросът полицаят, който му е счупил стъклото на какви стимуланти е. Също така заплаши, че ако му се възпали ухото, заради отказаното лечение от съда ще съди България в международния съд по правата на човека в Страсбург.

Ескортът му от съдебни охранители не му позволиха да доизкаже вижданията си.

 

Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 6 = 1

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.