Наематели на плаж погазиха всички закони

Продължават да се придвижват с автомобили по пясъка

by iva nikolova
2 675 views

Пореден случай на грубо погазване на законите и дори моралните норми се случи днес на красив роден плаж. В Кранево гражданин е станал свидетел на грубото нарушение, при което джип е навлязъл в плажната ивица, при което е закъсал. Наложил се е да бъде повикан трактор, който да го изтегли.

Джипът е имал закачена каравана, която според свидетеля е имала за цел да имитира здравен пункт. Той допълва и, че движението на трактора и джипа по пясъка е увредило пясъчните дюни.

 

Това не е първият случай на наемателите, като скоро имаше друг скандален случай, при който са издигнали незаконна постройка, която продължава да стои на плажа, въпреки издадените документи за премахване от РДНСК. От държавната институция са издали протокол, констатиращ нарушенията, съставен е акт за тях и заповед за премахване на преместваемия обект.

 

Движението и паркирането на автомобили по плажовете ни съвсем не са изолирани случаи и често по новините се съобщава за тях. Преди около два месеца имаше пореден скандален случай на луксозен джип с украинска регистрация, паркиран на плажа в Алепу.

В този случай институциите се задействаха поради големия медиен интерес и шофьорът беше издирен и санкциониран, но при повечето такива нарушения водачите остават без глоба.

Според еколози движението на автомобилите по плажа е изключително вредно и унищожава и замърсява плажните дюни, растителните видове, а дори и животинския свят.

 

Източник: plovdiv24.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 6 = 2

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.