МВР ската важна информация

Зам.-директорът на ГДБОП Димитър Кангалджиев спуснал лично чадър над Весо Телото

by iva nikolova
12 519 views

След сензационните разкрития за ударното завръщане на Бандата на чуковете на наркопазара под ръководството на Веселин Ермалаев, по-известен като Весо Телото, МВР от кумова срама предприе акция срещу дилърите на смърт в София.

Само преди дни своеобразна акция „Антидрога” стартира едновременно в 13-те най-оборотни заведения в София, Пловдив, Варна и Бургас. При операцията, в която участвал и спецотрядът на МВР „Кобра”, бяха задържаха 14 човека.

Униформен източник от сектор „Борба с организираната престъпност” подчерта, че част от арестуваните са дилъри на Весо Телото. Така и не става ясно обаче защо тази информация не бе оповестена от Вътрешното министерство.

Атаката срещу наркотърговията започна в нощта на 22 срещу 23 октомври (събота и неделя) на територията на СДВР и областните дирекции в Пловдив, Бургас и Варна.
Операцията бе разпоредена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и е проведена под методическото ръководство на сектор „Наркотици” на Главна дирекция „Национална полиция”, се казва в лаконичната информация на МВР.

След проверяваните заведения са оборотните заведения „Плаза” и „Клуб 33” в Студентски град, както и хитовата дискотека „Театро”.
Ченгетата все пак признават, че специализираната операция е на база придобита информация, че в баровете се употребяват и разпространяват наркотични вещества.

По време на полицейските действия е извършена проверка на 186 лица, за 21 от тях е установено, че са от активния криминален контингент, без обаче дори да се спомене, че са от Бандата на чуковете, бос на която сега е Веселин Ермалаев.

Задържани са общо 14 лица, 2 от които са били обявени за общодържавно издирване. Образувани са 7 досъдебни производства, съставени са 11 протокола (7 – по Закона за МВР и 4 – констативни).
Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества, се казва в съобщението на МВР. Имената на заведенията, в които е проведена акцията, не се съобщават, нито пък поименно се посочват арестуваните.

От МВР твърдят, че идеята е този тип проверки да станат регулярни – щели да се правят всеки петък и събота в най-големите дискотеки в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе.
Антимафиотът отбеляза очеваден факт – при шумната акция Весо Телото „случайно” не е арестуван.

„Причината е, че мои пробити колеги от БОП-а, които вече се разследват, все още са на заплата при Ермалаев и са го предупредили въобще да не си показва носа навън.
Това е част от новата стратегия за оцеляване на Бандата на чуковете – снишаване под радара и никаква показност.
„Съветите на моите „колеги” вече са приложени на практика – от седмица Весо Телото се движи с 30-годишен син фолксваген „Пасат”, в компанията на четирима или петима охранители, също с вехти коли, за да не се набиват на очи”, разкри още униформеният източник.

Спецченгето призна, че МВР странно загуби инициативата за борба с наркомафията, и по-конкретно за противодействие на развилнялата се Банда на чуковете на Весо Телото.
„Надеждата е в прокуратурата, която разполага с цялата престъпна схема – дилърите на Веселин Ермалаев по квартали, техните имена, и телефонни номера.
Държавното обвинение вече е събрало и данни за корумпираните полицаи, които пазят улстраса Ермалаев, очаква се скоро прокуратурата се задейства, след като МВР спи”, категоричен е информаторът.

Повод за МВР акцията стана информация, която осветли основните играчи в люлинската банда на чуковете, успяла да вземе лъвския пай от разпространението на дрога в София.
Поредният възход на „Чуковете” се свързва с името на един от старите играчи в бандата – 35-годишният Веселин Ермалаев.
Ултрасът оглавил разбойническата бригада, след като тарторът й Любомир Симеонов – Любо Чука се отдръпна от престъпния свят.

Бившият бодигард на Таки получи обвинение за участие в наробанда през 2009-а, оттогава се е отдръпнал от подземния свят. Така изгряла звездата на люлинския гангстер Весо Телото.
В момента Ермалаев и аверите му са залели столицата с наркотици – основно кокаин и амфетамини. Улични дилъри признали, че „белото” било с много ниско качество, защото алхимиците на Телото разреждали наркотика с химикали, за да вдигнат количеството.
Неговите „търговците на дребно” продавали отровата си във всички популярни дискотеки – основно в Студентски град и копторите в центъра.

Лично новият бос на Бандата на чуковете се разплащал с охранителите в дискотеките, за да пускат вътре само негови дилъри. Запознати твърдят още, че Весо Телото прикоткал в бандата си дори непълнолетни ученици, които да пласират смесената до неузнаваемост кока сред най-младите фенове на отровата.

Заради поредният възход в ъндърграунда Веселин Ермалаев обект на разработка в отдел „Вътрешна сигурност” в МВР.
Причина са приказките му, че топ ченге от върховете на ГДБОП лично е спуснало чадър над престъпната му дейност срещу „комисионна” от 20 000 лева на месец. Неофициално се спряга името на зам.-директора на ГДБОП Димитър Кангалджиев, който вече бил обект на засилени проверки.
Източник: Уикенд

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 85 = 90

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.