Млада шампионка издъхна в планината

Двете безжизнени тела са били открити от туристи

by iva nikolova
4 601 views

Безжизнените тела на две жени са били открити в планината.

Инцидентът се е случил на един от склоновете на Монблан, в близост до община Шамони.

Френското регионално издание „Le Dauphiné“ отбелязва на страниците си, че една от жертвите в планината е 26-годишната световна шампионка по алпинизъм Адел Милоз.

Все още са в процес на изясняване причините, довели до кончината на двете жени. Според предварителна информация световната шампионка се е изкачвала по стандартния маршрут до връх Пен. Той се смята за класически и не е определен като опасен.

26-годишната Адел Милоз е била придружавана от своя инструктор. Сигналът за двете безжизнени тела е бил подаден от туристи, които изкачили върха в петъчния следобед.
Наложило се те да бъдат евакуирани от спасителите заради преживения от гледката психологически шок. Именно заради това те не могли да слязат самостоятелно и се наложила професионална помощ.

По случая с двете мъртви жени се вози разследване.
Припомняме, че Адел Милоз спечели две победи на световното първенство по ски алпинизъм през 2017 година в спринта и индивидуалната надпревара. Само година след това тя триумфира и в спринта на европейското първенство, превръщайки се в трикратна златна медалистка на шампионата на Франция.

Утре младата жена е трябвало да положи изпит за планински водач в националното училищу за ски и алпинизъм (ENSA) в Шамони.
Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 40 − = 34

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.