Митничарите шокирани: Вижте какво откриха в камион на Калотина

Служители на Агенция Митници са открили над 5.5 килограма кокаин в преминаващ камион

by iva nikolova
26 750 views

В петък миналата седмица служители на Митницата на ГКПП Калотина правят проверка на камион, след като той попада в рисковите според софтуера на агенцията. Тежкото возило превозва оборудване за автосервизи и пътува от Германия за Турция, водачът е турски гражданин с инициали Г. Я. Той представил на граничните власти документи за превозваната стока.

Опитните служители претърсили кабината и премахнали панел в нея, който прикривал кухина, в която се намирали 4 пакета, облепени с тиксо.

След работа с шофьора и разпити, той съобщил за още един плик, който бил укрит под арматурното табло на камиона. Съдържанието и в 5-те найлонови пликове е бяло прахообразно вещество. Извършените първоначални тестове на субстанцията показват, че тя е кокаин.

Общото установено количество е 5 540 грама, като според запознати стойността му се оценява на над половин милион лева. Иззети са документите на камиона, телефоните на водача, а товарната композиция също е задържана в рамките на разследването.

Прокурорът, който наблюдава делото е постановил шофьорът на камиона да бъде задържан за 3 денонощия, а в съда ще бъде внесено искане за постоянния му арест до приключване на делото.

Източник: lupa.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 36 = 38

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.