Лекар от ВМА пребори Ковид-19: Ето през какво преминал!

by npetrov
5 350 views

Лекарят се заразил с Ковид-19 по време на работа!
 
С кръвна плазма е бил лекуван д-р Дончев от ВМА, който става доброволец в борбата с Ковид-19, но сам се заразява от вируса. Той вече е добре и сподели, че терапията с кръвна плазма облекчава и има ефект върху организма. Самият той е дарил кръвна плазма за лечението на други болни пациенти.
 
Това разкри самият той пред БНТ и сподели, че е бил съкрушен като е научил новитата, че заразен от вируса. Мислил как оставя колегите си с един по-малко, а недостиг на медицински лица винаги ще има.
 
„Прекарах коронавируса много тежко, това няма нищо общо с грипа“, разкри д-р Дончев в ефир. И обясни, че при здрави хора се включва един много неприятен механизъм, който не се повлиява почти с нищо. И то при хора със силен имунитет.
 
„Изненадан бях и то много приятно от факта колко млади хора доброволци има. Такива, които се хвърлят в битката от сърце и искат да помогнат с всичко, което могат“, благодарен е той.
 
Към днешна дата лекарят е убеден, че след първоначалните опити и изпитания системата ни е вече много по-подготвена и оттук нататък ще е по-лесно да се овладяват ситуациите.
 
Д-р Дончев смята да напише и книга за протичането на цялото заболяване, както и лечението, с което се е спасил.
 
Припомняме, че днес – 16 юни, новозаразените с Ковид-19 у нас са двойно повече от вчерашния ден. Те са 51 души.
 
По области най-много случаи са установени в София област и град като те са общо 18, в Сливен – 8 и Плевен – 7.
 
В Кюстендил, Стара Загора и Шумен новите случаи са по 3, два са в Пазарджик и по един във Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Пловдив, Разград и Ямбол. 
 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 65 = 69

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.